Personvernerklæring

Innledning

Vi er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. I denne personvernerklæringen forklarer vi derfor hvorfor vi samler inn informasjon om deg og hvordan vi bruker denne informasjonen.

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. I dette tilfelle navnet og e-postadressen din dersom du fyller ut et skjema via nettsiden vår.

Bruk av personopplysninger må følge personopplysningsloven. Vi, som behandlingsansvarlig, vil sørge for at vi bruker personopplysninger om deg i samsvar med lovens regler.

Hvilke personopplysninger har vi om deg

Avhengig av hvilken informasjon du gir oss, hvordan du bruker våre tjenester, og hvilke tillatelser du gir oss, har vi disse opplysningene om deg:

  • Opplysninger om deg: Informasjon du oppgir når du fyller ut kontaktskjemaet vårt. Det vil si navnet ditt, e-postadressen din og det du skriver i meldingsfeltet.
  • E-post: De opplysningen du gir oss når du er i kontakt med oss via mail eller telefon.
  • Opplysninger om bruk på nettsidene: Informasjon vi får når du bruker vår nettside, som hva slags enhet du har (f.eks. mobil eller PC), IP-adresse, hvilke sider du besøker og hvilke funksjoner du bruker der.
  • Profileringsopplysninger: Informasjon og antakelser vi lager automatisk basert på de andre opplysningene (nevnt ovenfor) vi har om deg, som dine preferanser og interesser og hvilke demografiske grupper du tilhører, med mindre du har motsatt deg dette.

Hva bruker vi personopplysningene til

Vi bruker personopplysningene dine til følgende formål:

  1. Tilby en nettside som fungerer: Vi bruker opplysninger for å tilpasse vår nettside til det tekniske utstyret du bruker. Vi kan også bruke opplysningene til å tilpasse innholdet på vår nettside til hva vi tror du er interessert i.
  2. Service: Vi lagrer opplysninger som du gir og mottar dersom du har kontakt med oss.
  3. Statistikk: Vi utarbeider statistikk og kartlegger trender for å forbedre og videreutvikle innholdet vårt. Så langt det er mulig gjør vi dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.
  4. Markedsføring og informasjonskapsler: Denne siden bruker informasjonskapsler som forteller oss hvordan du navigerer på sidene våre. Denne informasjonen bruker vi til å sikre funksjonalitet på nettsidene, analysere nettrafikk og se hvilke områder du har besøkt. Vi kan også bruke denne informasjonen til å lage annonser på sosiale plattformer som f.eks Facebook og Instagram.

Hvem deler vi personopplysninger med

Vi deler personopplysninger med ditt lokale opplæringskontor for at de skal kunne svare på spørsmål du sender inn via kontaktskjemaet.
Opplysningene er også synlig for selskaper som leverer tekniske administrative tjenester til oss, slik som IT-leverandører og webredaktør.

Vi kan utlevere opplysninger i enkelttilfeller, eksempelvis til offentlige myndigheter, ved mistanke om lovbrudd.
Vi kan for øvrig dele anonymiserte opplysninger med samarbeidspartnere for bl.a. markedsanalyser og tjenesteutvikling.

Hvor lenge lagrer vi personopplysninger

Personopplysningene du legger igjen via kontaktskjemaet tar vi vare på så lenge vi ser behov for det. De kan for eksempel brukes til å føre statistikk over antall henvendelser eller kartlegging av type spørsmål som sendes inn til oss.

Dersom du ønsker innsikt i – eller at vi skal slette personopplysningene vi har lagret om deg, kan du sende en e-post til ane.dyrnes@vbl.no.