Slik blir du blikkenslager i Nordland, Troms og Finnmark

I Nord-Norge er det stort behov for nye blikkenslagere. Siden det dessverre ikke finnes opplæringstilbud på VG2, samarbeider bransjen og opplæringskontoret tett for å kunne tilby elever som har fullført VG1 Bygg og anleggsteknikk tre års læretid i Ventilasjons- og blikkenslagerfaget. Det gir en fullverdig utdannelse som du vil kunne dra nytte av et helt yrkesliv! Sett spor etter deg - bli blikkenslager!

Blikkenslagerfaget i Nord

Lyst til å jobbe med metall?

Amfi Kirkenes, St. Sunniva Harstad og Vervet i Tromsø er bare noen av prosjektene de lokale blikkenslagerbedriftene har vært involvert i de siste årene. Kanskje er det du som skal være med å forme fasaden eller ventilasjonsanlegget til regionens nye praktbygg?

Blikkenslageren former metall slik at det både får en funksjon og gjør verden litt vakrere.
Fasader og tak, gode ventilasjonsanlegg og kirkespir, eller kanskje kule interiørdetaljer – er det du som skal sette spor etter deg?
Blikkenslageren sørger for godt inneklima og at byggene våre skal tåle det tøffe været som skapes av klimaendringene.

Er det du som skal forme fremtidens bygg?
Bli blikkenslager.

Her kan du lese mer om hva blikkenslageren gjør

 

Slik blir du blikkenslager i Nord

Det tar fire år å utdanne seg til å bli blikkenslager.
Etter ungdomsskolen søker du deg til VG1 Bygg- og anleggsteknikk. I fylker med VG2-tilbud går du videre til VG2 Klima, energi og miljøteknikk (KEM), før du søker læreplass i bedrift.

I Nord er modellen kalt 1+3 mest utbredt. Det betyr at du går VG1 Bygg- og anleggsteknikk, før du søker læreplass og jobber tre år som lærling i bedrift. Underveis i læretiden får du påfyll av teorien du trenger, slik at du får en fullverdig utdannelse med Svennebrev. Fylkeskommunen og skolen kan legge til rette slik at du kan ta fag på VG2-nivå ved skolen.

Det er også mulig å utdannet seg vi et 0 + 4-løp. Det passer for deg som ønsker å skrive lærekontrakt med en gang. Da tar du alle fire årene frem til svenneprøven ute i bedrift, samtidig som du får påfyll av teori underveis.

Ønsker du mer informasjon om ventilasjons- og blikkenslagerfaget i Nord?
Ditt lokale opplæringskontor kjenner både utdanningstilbudet og lærebedriftene godt:

Harstad og omegn: YVIA

Nord-Troms: Opplæringskontoret Nord

Sørfold, Fauske, Saltdal og Beiarn kommune i Nordland): ISOK tverrfaglig opplæringskontor for Indre Salten

Ofoten og Nord-Salten (Narvik, Ballangen, Kjøpsvik, Hamarøy, Steigen, Evenes):
Ofoten Flerfaglige Opplæringskontor

Øst Finnmark:
Tverrfaglig Opplæringskontor i Øst Finnmark (TOSV)

Byggopp – Hålogaland

 

Utdanningstilbud Nord-Norge

Troms og Finnmark

Kvaløya videregående skole ligger i Tromsø. Her søker du deg til VG1 Bygg- og anleggsteknikk, før du skriver lærekontrakt og går tre år som lærling i bedrift. 

Stangnes Rå videregående skole ligger i Harstad. Her søker du deg til VG1 Bygg- og anleggsteknikk, før du skriver lærekontrakt og går tre år som lærling i bedrift.

Nordland

Narvik videregående skole ligger i Narvik. Her søker du deg til VG1 Bygg- og anleggsteknikk, før du skriver lærekontrakt og går tre år som lærling i bedrift.

 

Bli blikkenslager!